Jessica

Jessica Kähärä | Mikkelin Kilpaveikot

Taustasi urheilijana / muistoja uran alkuvaiheilta – Mistä kaikki lähti?

Minun urheilutausta ulottuu aina alle kouluikään, jolloin aloin käymään MiKV:n yleisurheilukouluissa sekä joissakin muissa liikuntakerhoissa. Valmentajinani ovat Juha Isolehto ja Janne Avela.

Viimeisten vuosien aikana olen ollut oman ikäluokkani Suomen kärkinimiä hyppylajeissa, paitsi en seipäässä sekä aitajuoksussa. Olen myös päässyt mukaan nuorten maajoukkueleiritykseen (kausi 17-18) ja viime kesänä pääsin edustamaan Suomea kahtiin kisoihin ulkomaille. Ensiksi Unkariin Euroopan nuorten olympiafestivaaleille, josta nappasin 2 pronssia ja sen jälkeen nuorten Ruotsi-otteluun Tukholmaan.

Parasta urheilussa?

Ehdottomasti onnistuminen. Se on se fiilis, jota ei voi tietää, jollei tätä urheilua tosissaan tee. Pidän myös siitä, että saa nähdä kavereita ympäri Suomen sekä pääsee matkustamaan niin Suomen sisällä kuin ulkopuolellakin.

Minkälaisena urheilijana näet itsesi neljän vuoden päästä?

Näen itseni toivottavasti siinä kilpailukunnossa, että pystyn rikkomaan aikuisten arvokisarajoja sekä menestymään siellä.

Jos kysyttäisiin kovimmalta kilpakumppaniltasi, minkälainen ihminen olet, mitä he vastaisivat?

Uskon, että he vastaisivat: kova kilpailutilanteissa.

Mikä on ollut yhteistyökumppanien merkitys urheilu-urallasi?

Yhteistyökumppanien merkitys on ollut jo tämän lyhyen urheilu-urani aikana merkittävä, sillä niiden ansiosta olen pystynyt käymään paljon useimmin hierojalla, maksamaan itse omat leiritykseni sekä hankkimaan hyviä varusteita, kun niitä on tarvittu.

Jessican saavutukset:

  • 2018: U18 EM-hopea korkeudesta ja EM-pronssi kolmiloikasta SE-tuloksella, aikuisten SM-kisat (Kalevan kisat) 2x pronssia: pituus (611) ja korkeus (186)
  • 2017: 2x EYOF-pronssia korkeus&kolmiloikka, 6xSM-kultaa N16-17 sarjassa (3 hallista, 3 ulkoa)

Henkilökohtaiset sponsorit:

  • Autoarina
  • MP-Maustepalvelu
  • Hoviruoka.